Cinema VO

Totes

Maudie, el color de la vida

Aisling Walsh, 2016

Diumenge 25 novembre, 2018

Auditori de la Diputació de Tarragona

19:00h · 5€

Sinopsi

Maud Dowley (Sally Hawkins) és una dona alegre de Nova Escòcia que somia en independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis (Ethan Hawke) és un esquerp pescador local que busca assistenta. En veure el seu anunci, Maudie no dubta en mudar-se a casa d’en Everett per a portar les tasques domèstiques. Però el que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc anirà transformant-se en una història d’amor… Basada en fets reals, la pel·lícula narra la història de la pintora canadenca Maud Lewis, la relació amb el que es convertiria en el seu inseparable company de vida, Everett Lewis, i de com les seves senzilles pintures van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà.

Cartell

Fitxa Tècnica

Títol original: Maudie
Direcció: Aisling Walsh
Guió: Sherry White
Nacionalitat:​ Canadà, 2016
Interpretació: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett, Gabrielle Rose, Zachary Bennett, Billy MacLellan, Marthe Bernard, Lawrence Barry, David Feehan, Mike Daly, Nik Sexton, Greg Malone, Brian Marler, Judy Hancock, Denise Sinnott
Fotografia: Guy Godfree
Música: Michael Timmins
Versió: VOS
Durada: 115 min

Premis i reconeixements: Premis ACTRA - Toronto: nominada per una actuació excel·lent (Kari Matchett). Edinburgh International Film Festival: nominada a Millor Pel·lícula Internacional. Atlantic Film Festival: Premi a la Millor Direcció i Millor Guió. Premi Canadian Screen Award: a la Millor Pel·lícula, Guió, Director, Edició, Actriu (Sally Hawkins) i Disseny de Vestuari. National Society of Film Critics Award a la Millor Actriu. Cinéfest Sudbury: Premi a la Millor Pel·lícula. Writers Guild of Canada: Premi a la Millor Pel·lícula.